Żywność – referencje

Tutaj znajdziesz przegląd niektórych z naszych referencji dotyczących przemysłowej kontroli zapachów w kategorii żywności.

Kontrola zapachu podczas gotowania krewetek

Instalacja do zwalczania uporczywego zapachu ryb uwalnianego podczas obsługi krewetek. Umieszczono tu 6 atomizerów o niskim poziomie hałasu.
Trzy rozpylacze zostały umieszczone wewnątrz i rozpylają w pobliżu krewetek, pod systemem odprowadzania powietrza.
Na zewnątrz umieszczono trzy atomizery wyposażone w znacznik (zapobiegający zamarzaniu). Jeden rozpylacz został umieszczony w pobliżu wlewu, a dwa w wylocie systemu odprowadzania powietrza.

Dezodoryzacja w przetwórstwie cebuli

W działach, w których krojona jest cebula, pracownikom często przeszkadza „zapach cebuli”: z jednej strony silny zapach uwalniany podczas krojenia, a z drugiej podrażnienie oczu spowodowane zapachem cebuli.
W pobliżu krajarki umieszczono dwa rozpylacze, które redukują nieprzyjemny zapach i podrażnienia oczu.

Redukcja nieprzyjemnych zapachów w brojlerni

Dezodoryzator Ecodor został zainstalowany w tym miejscu, aby kontrolować zapach obornika o wysokiej zawartości amoniaku, który jest wydalany na zewnątrz.
Pod zadaszeniem (które działa jako powierzchnia kontaktowa) zainstalowano 14 rozpylaczy wysokociśnieniowych.

Kontrola zapachu w magazynie smaru

Podczas napełniania i opróżniania pojemnika do przechowywania tłuszczów (roślinnych) uwalniane są zapachy.
Za pomocą nadciśnienia w pojemniku powietrze jest neutralizowane przez izolowaną komorę kontaktową za pomocą naszego dezodorantu enzymatycznego Ecodor EC250.

Zapobieganie uciążliwości zapachowej w pobliżu restauracji typu fast food

Podczas pieczenia różnych przekąsek występuje tu duże obciążenie zapachowe.
Powietrze wychodzące przez dach jest oczyszczane za pomocą 4 rozpylaczy wysokociśnieniowych.
Rozpylacze rozpylają roztwór Ecodor EC250 : woda w stosunku mieszania 1:250, mierząc olfaktometryczną skuteczność usuwania zapachów średnio na poziomie 95%. Obecnie 8 restauracji jest wyposażonych w taką instalację.

Kontrola zapachów w restauracji

Opary kuchenne uwalniane podczas pieczenia kurczaków na węglu drzewnym w restauracji „kurczakowej” są emitowane do otoczenia przez dach restauracji z okapem wyciągowym.
Ponieważ restauracja znajduje się w centrum miasta, w otoczeniu mieszkań i domów, było wiele skarg od okolicznych mieszkańców na uciążliwe zapachy.
Ecodor zainstalował niskobudżetowy system dezodoryzacji wyposażony w 4 dysze sprężonego powietrza, które neutralizują wydostające się powietrze za pomocą produktu dezodoryzującego EC250.